או שאולי דווקא להפך – נתחיל לראות איך העבודה שלנו הופכת לקלה ומעניינת יותר? בואו נבין ביחד!
בינה מלאכותית – לא מה שחשבתם
אז קודם כל, חשוב לדעת שהבינה המלאכותית לא מתכוונת לגנוב לנו את העבודה. נכון, היא הולכת לשנות את עולם העבודה, אבל זה לא אומר שאנחנו הולכים להיעלם מהזירה. במקום זאת, הבינה המלאכותית תוכל לעזור לנו לעשות את העבודה שלנו בצורה חכמה יותר. לדוגמה, במקום לבזבז זמן על משימות משעממות וחוזרות, נוכל להשקיע את הזמן הזה ביצירתיות, בחדשנות ובמשימות שדורשות יותר מחשבה.
איך זה ישפיע על הכלכלה?
הבנק להסדרי סליקה בינלאומיים (ה-BIS) ניסה לחשב מה יקרה לכלכלה העולמית כשיותר ויותר חברות יתחילו להשתמש בבינה מלאכותית. אחת התוצאות המעניינות היא שהבינה המלאכותית צפויה להגביר את הפרודוקטיביות של העובדים. מה זה אומר? במילים פשוטות, זה אומר שעובדים יוכלו להספיק יותר עבודה בפחות זמן, וכתוצאה מכך – להרוויח יותר כסף!
אבל מה עם האינפלציה?
כאן זה נהיה קצת יותר מורכב. מצד אחד, הבינה המלאכותית יכולה להגביר את הפריון (כמה שאנחנו מצליחים לייצר), וזה דבר טוב לכלכלה. מצד שני, כשכל כך הרבה אנשים עובדים יותר טוב ויותר מהר, יש סיכוי שהמחירים יתחילו לעלות, כלומר – תתפתח אינפלציה.
אבל אל תדאגו! המומחים מאמינים שהכניסה של הבינה המלאכותית תאזן את השוק בצורה כזו שההשפעה על האינפלציה תהיה מתונה. במילים אחרות, כן יהיו שינויים, אבל הם לא צפויים להפוך את הכלכלה על הראש.
אופטימיות לעתיד
האופטימיסטים בתחום הכלכלה מאמינים שהבינה המלאכותית תיצור הזדמנויות חדשות. במקום שהטכנולוגיה תרסק משרות, היא תגביר את היכולות שלנו ותפתח דלתות חדשות לעולמות שאנחנו אפילו לא מכירים עדיין. אולי בעתיד נתחיל לראות מקצועות חדשים ומגניבים שנוצרו בזכות הבינה המלאכותית, כמו "מעצבי חוויות רובוטיות" או "מתכנני ערים חכמות".
אז אם אתם חוששים שהבינה המלאכותית תגרום למהפכה שתוציא אותנו מחוץ למשחק, תחשבו שוב! היא כנראה תעשה בדיוק את ההפך – תהפוך אותנו לשחקנים מרכזיים יותר, יעילים יותר ויצירתיים יותר בעולם הכלכלה העתידית.
איזה עולם מרתק מחכה לנו, לא?